930×122 CAPRA 5

omu_de_fier

Infiintarea Electra si Hidroenergetica, blocata in instanta

Sindicalistii argeseni de la Hidroelectrica, alaturi de colegii lor din tara, au obtinut o victorie de etapa in procesul cu statul menit sa impiedice formarea a doi mamuti energetici din actualele societati de profil din tara. Principalele temeri ale sindicalistilor sunt cresterea pretului la energia electrica si disponibilizarile care ar putea avea loc.

Restructurarea sistemului energetic prin formarea a doua mari companii de stat, Electra si Hidroenergetica, a fost impiedicata de Justitie. Sindicalistii de la Hidroelectrica – inclusiv cei de la Curtea de Arges care au si pichetat Prefectura in semn de protest fata de decizia de infiintare a celor doua companii – au reusit sa blocheze procesul in instanta, obtinand o victorie „de etapa”.

Instanta a respins o solicitare a avocatilor statului prin care acestia invocau o eroare materiala la o sentinta irevocabila data de Curte in luna martie, in care a fost respins proiectul de divizare a Hidroelectrica in doua entitati care urmau sa fie inglobate in viitoarele Electra si Hidroenergetica.

,,Hotararea instantei confirma ca nu a fost vorba de o eroare, asa cum pretindea ministerul Economiei, care refuza sa inteleaga si sa accepte efectele deciziilor puterii judecatoresti”, sustin reprezentantii sindicatului Hidrosind, principalul contestatar al infiintarii Electra si Hidroenergetica.

Ei sustin ca daca acest lucru s-ar intampla, atunci preturile la energie ar urca foarte mult iar sute de angajati ai Hidroelectrica si-ar pierde locurile de munca.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90