Donaris 930 x 122

    piata

    Inflatia, in crestere

    Numai in Romania se poate intampla asa ceva! In timp ce salariile scad intr-un ritm ametitor gratie masurilor zise anticriza luate de Guvern, traiul romanilor devine tot mai scump. Elocvente in acest sens sunt datele furnizate de Directia de Statistica.

    Desi veniturile scad de la luna la luna, preturile de consum cresc exponential. Conform datelor furnizate de statisticieni, preturile de consum au înregistrat o crestere lunara de 2,58% în iulie, iar rata anuala a inflatiei a urcat de la 4,38% în iunie la 7,14%, ca urmare a majorarii TVA la 24%. Cele mai semnificative scumpiri au fost înregistrate la tigari, fructe si legume si transportul pe caile ferate.

    Pe componente, cresterea preturilor din iulie a fost determinata în mare parte de marfurile nealimentare, care au urcat cu 3,1% fata de luna precedenta, si servicii, unde s-a operat o majorare de 2,6%. Preturile marfurilor alimentare au urcat cu 1,9%. La categoria alimente, cea mai mare crestere de pret, de 6,6%, a avut loc la loc la fructe.

    De asemenea, cresteri mai mari de preturi s-au înregistrat la ulei, slanina si grasimi, de 3,29%, paine si produse de franzelarie, de 2,5%, si bauturi alcoolice, de 2,44%. Cea mai mare parte a alimentelor au consemnat majorari de preturi de pana în 2%, la oua si legume înregistrandu-se chiar ieftiniri.

    Pe segmentul servicii, transportul prin CFR a avut cea mai mare scumpire, de 5,54%, urmat de apa, canal si salubritate, unde tarifele s-au majorat cu 5,33%, si telefonie, cu cresteri de 4,75%. Pentru restul serviciilor, cresterea tarifelor s-a mentinut sub 2%.

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3