930 x122 grota rece

    institut_pomicol

    Institutul Pomicol din Mărăcineni va fi finanțat de Ministerul Agriculturii

    Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni va fi finanțat de Ministerul Agriculturii.

    Anunțul a fost făcut astăzi în Bistrița, la o masă rotundă pe teme agricole, de către ministrul de resort, Daniel Constantin, care este și deputat de Pitești. Fondurile vor fi alocate pentru ca institutul din Mărăcineni să asigure, din 2014, atunci când va debuta programul de reconversie în pomicultură, materialul săditor necesar pentru zona de sud a țării.

    Pe lângă institutul din Mărăcineni, Ministerul Agriculturii va finanța alte două centre similare: cel din Iași – pentru Moldova și cel din Bistrița – pentru Transilvania.

    Daniel Constantin a explicat că ministerul pe care îl conduce își propune astfel ca materialul săditor pentru pomicultură să fie produs în România și ca țara noastră nu mai apeleze la importuri. Potrivit ministrului, din banii europeni care vor veni în agricultura românească în perioada 2014-2020 o parte importantă vor fi direcționați către pomicultură, prin intermediul unui subprogram special destinat domeniului. La ora actuală, mai bine de jumătate dintre plantațiile pomicole din România sunt în declin.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3