Donaris 930 x 122

dacia. SAD

    IORDACHE, CĂTRE ȘEFII DE LA DACIA: DACĂ ÎNCEPEȚI LUCRUL, VEȚI FACE DIN ARGEȘ BOMBĂ BIOLOGICĂ

    După ce, pe 2 aprilie 2020, Groupe Renault România a anunţat că, în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare, prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie de la Automobile Dacia, administrația uzinei de la Mioveni intenționează reluarea activității de săptămâna viitoare.

    „Ei au vrut-o pe a lor, noi, pe a noastră” 

    Liderii Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD) au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei pentru a stabili, împreună, data reluării activității. Negocierile au eșuat.

    „Nu am ajuns la nicio înțelegere. Administrația de la Dacia dorește să reia lucrul gradual de săptămâna viitoare. Punctul nostru de vedere, al Sindicatului, este că administrația de la Dacia nu este capabilă să asigure protejarea celor 14.000 de salariați care lucrează pe platforma Dacia.

    Ca atare, am propus data de 4 mai. Nu am ajuns încă la un acord. Ei au vrut-o pe a lor, noi, pe a noastră și ne-am despărțit. Ultima noastră declarație a fost următoarea: dacă veți începe lucrul fără acordul sindicatului, vă veți face responsabili. Veți face din Argeș, prin Dacia, o bombă biologică”, declară pentru ePitești viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Ion Iordache.

    Reamintim că producția Uzinei Dacia de la Mioveni a fost întreruptă inițial din data de 19 martie până pe 5 aprilie.

    13.500 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic, anunţa compania la vremea respectivă, într-un comunicat, până la reluarea producţiei salariaţii urmând să fie plătiţi cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă.

    Săptămâna trecută, perioda de suspendare a activității a fost prelungită, urmând ca printr-o discuție ulterioară să se stabilească data reluării activității.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90