Donaris 930 x 122

CONSTANTIN_DANIEL

Irigații pentru fermieri, pe banii Ministerului Agriculturii

La propunerea Ministerului Agriculturii, Guvernul a aprobat o primă umplere a canalelor magistrale de irigații, pentru prima dată în ultimii 10 ani. Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare se va ocupa de efectuarea probelor tehnologice a instalațiilor și a agregatelor de pompare, precum și de verificarea capacității de transport a canalelor la începutul sezonului de irigat.

De asemenea, ANIF are sarcina de a preveni inundarea localităților, a infrastructurii de îmbunătățiri funciare, precum și de a preveni accidentele la construcțiile hidrotehnice, scop în care se vor porni stațiile de desecare. Sumele necesare vor fi stabilite de către comisii comune, formate din reprezentanți ai Prefecturii, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Agenției, și vor fi aprobate prin ordin comun MADR-MAI. Acestea se vor asigura din bugetul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, în limita sumelor aprobate anual cu destinația respectivă.

Aceste măsuri sunt prevazute de ordonanța de urgență nr.82/2011, privind organizarea activității de îmbunătățiri funciare, care a fost aprobată în ședinta de guvern de ieri, 3 aprilie.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anunțase încă de săptămâna trecută că a dublat sumele ce vor fi alocate pentru irigații, având în vedere că la vară va fi secetă: „Am discutat și despre sectorul de irigații și despre cum se poate interveni, pentru că se anunță secetă și în acest an, în lunile iulie și august. Am anunțat că avem deja un act normativ în curs de avizare, astfel încât să realizăm o măsură care nu s-a mai întreprins din 1997, și anume să aducem pe banii Ministerului Agriculturii și să facem prima umplere pe canale”, a spus atunci ministrul. Daniel Constantin a precizat că fermierii vor plăti mai puțin pentru apă față de anii trecuți.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90