930 x122 grota rece

    drum_inchis

    Leresti-Voina, o noua contestatie

    Licitaţia pentru modernizarea drumului judeţean de interes turistic Lereşti- Voina, cu o lungime de 19 kilometri, a fost din nou contestată, investiţia devenind practic cea mai contestată din istoria judeţului. Deşi contractul de finanţare a fost semnat, în prezenţa secretarului de stat de la Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgean, în mai 2009, nici acum nu s-a putut desemna firma care va moderniza drumul. La începutul lunii, câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată Asocierea dintre General Trust Argeş şi SC Genesis Internaţional SA din Bucureşti, cu o ofertă de 25.867.000 lei.

    Una dintre firmele concurente a depus contestaţie, astfel că CJ Argeş nu poate semna contractul de începere a lucrărilor. Mai are de aşteptat cel puţin 20 de zile, până la o primă decizie, care va veni din partea Consiliului Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Dacă contestaţia va fi admisă, procedurile de licitaţie vor fi reluate.
    DJ 734 Lereşti- Voina, cu o lungime de 19 kilometri, ultimul din cele trei drumuri cu finanţare europeană care nu a fost atribuit, se ridică la Valoarea estimativă a proiectului este de 37,3 milioane lei.
    Conducerea CJ Argeş susţine că finanţarea pentru drumul Lereşti- Voina, care trebuie realizat în nouă luni, nu este în pericol să fie pierdută, având în vedere că drumul trebuie finalizat şi recepţionat în maximum 5 ani de la semnarea contractului de finanţare.
    Cele trei drumuri de interes turistic sunt finanţate din fonduri europene, în valoare totală de aproximativ 45 milioane euro, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90