NOR CURIER 930X122

lei-ron-bani

Leul nu se mai opreste din cadere

Banca Naţională a României (BNR) a afişat luni un curs de referinţă de 4,4373 lei/euro, un nou minim istoric pentru moneda naţională, cu 0,24% mai mare faţă de şedinţa precedentă, iar dolarul american a crescut în raport cu moneda naţională, ajungând la 3,4479 lei/dolar.

Referinţa anunţată vineri de Banca Naţională a României (BNR) a atins un nou maxim istoric, de 4,4265 lei/euro, în condiţiile în care leul s-a depreciat semnificativ pe piaţa interbancară, deşi banca centrală a fost prezentă indirect pentru a limita scăderea monedei naţionale.

Precedenul maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, a fost anunţat pe 2 mai, la acea dată jucătorii fiind îngrijoraţi de incertitudinile legate de măsurile pe care le va adopta noul executiv după căderea Guvernului Ungureanu.

Pentru dolarul american, BNR a afişat un curs de referinţă de 3,4479 lei/dolar, cu 0,79% mai mare faţă de nivelul de 3,4209 lei/dolar din şedinţa anterioară

Pe piaţa monetară, dobânzile pe termen foarte scurt au crescut faţă de şedinţa precedentă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3