Donaris 930 x 122

lodgy_dacia

Lodgy, vedeta Dacia de la Geneva

Lodgy este vedeta standului Dacia de la Salonul Auto de la Geneva. Maşina va fi comercializată la preţuri cuprinse între 9.500 şi 14.700 euro cu TVA şi va avea o garanţie de trei ani sau 100.000 km. În lista cu motorizări a apărut un propulsor nou de 1,2 litri, turbo, ce dezvoltă 115 CP.

Dacia Lodgy are o lungime de 4,5 metri si ofera un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri. De asemenea, Lodgy are 3 rânduri de scaune.

Lodgy este cea mai mare si mai spatioasa Dacia din istorie (4,50 lungime, fata de 4,31 m Duster si 4,47 Logan MCV), va avea un pret de sub 10.000 de euro, asa cum spune presa franceza, devenind cea mai ieftina masina din clasa ei. Ca pret, monovolumul se va situa în gama Dacia între Logan si Duster, oferind mai mult spatiu decât Logan si Duster, un pret mai mare în comparatie cu berlina, dar mai mic fata de SUV.

Lodgy se anunta mai high-tech decât orice Dacia fabricata pâna în acest moment: radio CD cu Bluetooth, tempomat, prize multimedia si sistem de navigatie Tom Tom semi-integrat. Opţionalele vor duce pretul pe undeva la 15.000 de euro.

Dacă Dacia Logan si Duster nu au impresionat la testele EuroNCAP, Lodgy ar putea deveni cea mai sigura Dacia din istorie. Lodgy va avea 4 airbaguri (2 frontale, 2 laterale) în variantele standard, dar ESP va fi doar opţional. De asemenea, monovolumul va avea în dotarea standard ABS şi AFU (sistem de Asistenţă pentru Frânarea de Urgenţă). Astfel, Lodgy ar putea obţine 4 stele la testele EuroNCAP.

Lodgy a fost testat pe parcursul a aproape 2 milioane de kilometri, pe mai multe tipuri de drumuri şi în diferite condiţii, inclusiv în condiţii extreme.

Dacia Lodgy va avea o garanţie de 3 ani sau 100.000 km. Dacia Lodgy va fi disponibil în mai multe variante. Una cu şapte locuri, una cu 5 locuri şi o utilitară. În versiunea cu cinci locuri, portbagajul ofera un volum record de încarcare: 700 de litri, conform presei franceze. În spaten spate nu sunt locuri independente ci există doar două banchete. Încă nu se ştie dacă banchetele se vor culisa.

Directorul comercial al companiei, Thomas Dubruel, a spus ca  grupul Renault vizeaza în viitor introducerera în gama Dacia a unor modele care vor acoperi segmente noi de automobile. „Exista un plan de produs cu care vom intra si pe alte segmente de masini, cum s-a întâmplat si în cazul Sandero, care acopera segmentul citadin. Fiecare nou produs care va intra în gama se va adresa unui segment nou de clienti”, a explicat directorul Dacia.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3