EcoMoto 930×122

    harta-judetul-arges

    Mai putine unitati de cazare in functiune

    Conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica Arges, numarul unitatilor de cazare in functiune a fost mai mic decat in aceeasi perioada a anului precedent, in luna iunie. Totusi, comparativ cu luna mai a anului in curs s-a constatat o usoara crestere a numarului acestora.

    La sfarsitul lunii iunie au fost in functiune 94 unitati de cazare turistica in Arges, ceea ce reprezinta 78,3% din cele 120 de unitati aflate in observare statistica. Astfel, numarul unitatilor aflate in functiune este cu 5 mai putin decat la aceeasi data din anul precedent.

    Totusi,comparativ cu sfarsitul lunii mai 2010, numarul unitatilor de cazare turistica in functiune a crescut cu 3,3% (cu trei unitati mai mult). Din totalul unitatilor de cazare turistica in functiune cele mai multe au fost din categoriile pensiuni turistice rurale si agroturistice (cu o pondere de 35,1% in totalul unitatilor in functiune), hoteluri (cu o pondere de 28,7%) si pensiuni turistice urbane (cu o pondere de 17,0%).

    In primele 6 luni ale anului, capacitatea de cazare turistica in functiune a structurilor de primire turistica din Arges a fost de 555,3 mii locuri-zile, peste jumatate (55,2%) fiind oferita de hoteluri. Pensiunile turistice rurale si agroturistice au oferit 14,9% din capacitatea de cazare in functiune, pensiunile turistice urbane 9,2%, cabanele turistice 8,5%, diferenta (12,2%) fiind oferita de celelalte tipuri de unitati de cazare turistica.

    Fata de aceeasi perioada din anul 2009, capacitatea de cazare in functiune a structurilor de primire turistica a crescut pe ansamblu cu 2,4% (+13,1 mii locuri-zile), cauza fiind oferta in crestere inregistrata la unitatile din categoriile moteluri (+42,7%), tabere de elevi si prescolari (+33,0%), pensiuni turistice urbane (+15,5%), pensiuni turistice rurale si agroturistice (+3,4%) si hoteluri (+3,3%).

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90