EcoMoto 930×122

    ponta

    Majorarea taxelor, facultativa, dar primariile raman fara fonduri nationale

    Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului.

    Primarii au la dispozitie 20 de zile pentru a se decide daca vor majora sau nu taxele si impozitele. Victor Ponta le-a transmis insa primarilor care nu vor majora taxele ca diferenta de bani care ar fi rezultat nu va fi acoperita din bani de la bugetul national.

    Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului, afirmă surse oficiale. În luna decembrie 2012, Guvernul a emis o hotărâre conform căreia nivelul taxelor locale prevăzute în grilă creşte în 2013 cu 16,05% ca urmare a indexării cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, precizând că, faţă de suma rezultată, autorităţile locale pot decide o creştere sau o scădere într-o marjă de 20%.

    Cei care au plătit deja taxe mărite, în cazul în care primarii vor decide să le reducă la loc, vor primi înapoi sumele plătite.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90