EcoMoto 930×122

jianu

MINIŞTRII FONDURILOR EUROPENE ŞI PENTRU IMM-URI, ÎN PITEȘTI

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Florin Jianu, au participat astăzi la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti la un seminar pe teme legate de noi programe de finanţare pentru IMM-uri şi tineri.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN, LA CONSILIUL MINIȘTRILOR UE

Cei doi au susţinut şi o conferinţă de presă. Cu această ocazie, ministrul Teodorovici a spus că există un program şi pentru foştii angajaţi de la Arpechim. Ministerul Fondurilor Europene a lansat deja ghidul de finanţare, fiind posibilă accesarea de programe pentru reconversie profesională, formare și sprijin pentru elevii şi studenţii din familiile cu probleme. Ghidul se află în dezbatere publică până mâine.

„Ne preocupă nu doar proiectele pentru viitorul pe termen mediu și lung, ci şi cele cu efecte imediate. Iar aceste programe sunt de asemenea natură, inclusiv cel de „start-up” pentru tineri. Au fost prea multe generaţii de sacrificiu, aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple.”, a spus Eugen Teodorovici.

Citiți și: VEZI CÂŢI STRĂINI STAU OFICIAL ÎN ARGEŞ!

La rândul său, ministrul Florin Jianu a declarat că numărul insolvenţelor şi falimentelor în Argeş a scăzut cu 50% de când a intrat în vigoare noul Cod al Insolvenţei, în timp ce numărul de companii nou înfiinţate și numărul afacerilor din turism au crescut cu câte 6%. Potrivit lui Jianu, la nivelul regiunii Sud-Muntenia sunt disponibile 650 de locuri de muncă subvenţionate de stat, dintre care pentru 250 s-au depus deja cereri. Statul suportă pentru o perioadă de 12 luni un salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de liceu angajaţi de o firmă şi un salariu net de 1.300 de lei pentru absolvenţii de facultate.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3