Donaris 930 x 122

    DANIEL_CONSTANTIN_LA_ACADEMIA_ROMANA_3

    Ministrul Agriculturii, în vizită oficială în Israel și Palestina

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, se află, până pe 24 octombrie, într-o vizită oficială în Israel și Palestina.

    În prima zi a prezenței sale în Israel, Constantin a participat la deschiderea oficială a târgului WATEC 2013, expoziție de renume mondial care reunește companii de top israeliene și internaționale. În cadrul turului expoziției WATEC, ministrul a vizitat și standurile companiilor israeliene din domeniul irigațiilor și al tehnologiei resurselor de apă care desfășoară activități și în România, precum Mekorot, Tahal Group sau Odis Filtering Ltd. Cu această ocazie, Daniel Constantin a transmis mesaje de continuare a dezvoltării cooperării româno-israeliene în sectorul irigațiilor și tehnologiei resurselor de apă.

    Prezența ministrului român al Agriculturii și Dezvoltării Rurale la expoziția WATEC a inclus și o scurtă întrevedere cu ministrul israelian al Economiei, Naftali Bennett, prilej cu care a salutat caracterul special al relațiilor româno-israeliene, în contextul celebrării a 65 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între cele două state. Totodată, Constantin a reiterat interesul părții române de a organiza cât mai curând următoarea ședință comună de Guvern româno-israeliană.

    Ministrul a făcut, de asemenea, o vizită la Kibbutzul Magal, unde își desfășoară activitatea compania Netafim, leader mondial în instalații de irigare prin picurare și soluții de micro-irigare, care operează și în România. La întrevederea cu reprezentanții companiei Netafim, oficialul român a evidențiat soluțiile inovative ale firmei israeliene de maximizare a producției agricole printr-un impact ambiental redus. În viziunea Bucureștiului, modelul pe care Netafim îl dezvoltă are potențial de a fi aplicat cu succes și în România, în condițiile în care profilul activității vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă agricultura mondială în contextul diminuării resurselor de apă și a rezervelor alimentare și a deteriorării calității solurilor.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90