Donaris 930 x 122

    Ministrul Agriculturii: „Noul PNDR, 200.000.000 de euro pentru pomicultură”

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat la târgul INDAGRA că pomicultura va fi unul dintre programele importante pentru România și că suma alocată în noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va depăși 200.000.000 de euro.

    „Pomicultura, un program important pentru noi, va avea o alocare financiară importantă, de aproximativ 200.000.000 de euro, în perioada 2014-2020. Este o discuție în momentul de față vizavi de măsurile pe care le implementăm și cu siguranță nu vor mai fi 24 de măsuri, ci doar 13 pe care vrem să le aplicăm în PNDR, cu accent important pe tinerii fermieri, pe agricultura ecologică, pe modernizarea satului românesc și pe ceea ce înseamnă elementul nou de gestionare a riscurilor din agricultură”, a spus Constantin.

    Acesta a precizat că țara noastră se află în plin proces de elaborare a noului PNDR și că speră ca România să depună cât mai repede programul la Bruxelles. „Ne aflăm în plin proces de elaborare a noului PNDR și sperăm ca România să recupereze din pașii pierduți și să intrăm în grupul țărilor care vor fi printre primele care depun noul program. (…) Acum intervine partea cea mai grea, ca fiecare stat membru să implementeze măsurile pe care le consideră utile pentru fermierii din țara lor. Vrem să definitivăm în această perioadă toate măsurile agreate cu fermierii și să le implementăm din 2014”, a declarat ministrul Agriculturii. Șeful MADR a adăugat că pe noul PNDR nu vor fi schimbări fundamentale, însă pe plăți directe pe pilonul I fiecare stat membru va avea posibilitatea să intervină pe noua programare.

    Ministrul Agriculturii a vizitat miercuri târgul de agricultură, alături de premierul Victor Ponta. Prima oprire a fost la standurile de animale. Au urmat salonul Eco-Agricultura și standul Rompan. Ajuns la cea de a 18-a ediție, târgul INDAGRA reunește la Romexpo-București peste 430 de companii din România și din alte 20 de țări, ocupând o suprafață expozițională de peste 30.000 de metri pătrați. La ediția din acest an au fost aduse și cele mai multe animale, în jur de 350 de capete. Firmele participante au venit cu ultimele tehnologii pentru irigaţii, utilaje agricole, sere şi solarii. Un salon special este cel dedicat agriculturii bio. În completare, tot la Romexpo, se desfăşoară târguri de industrie alimentară, de ambalaje și de băuturi. Toate vor fi deschise până duminică, 3 noiembrie, inclusiv.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90