Donaris 930 x 122

    daniel-constantin3

    Ministrul Daniel Constantin, în Spania

    În perioada 17-19 iulie, o delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, condusă de ministrul Daniel Constantin, face o vizită în Spania. Acolo delegaţia va avea o serie de întrevederi cu oficiali ai Guvernului spaniol, dar şi cu reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Comunităţilor de Irigatori și ai Comisiei de agricultură, alimentaţie şi mediu înconjurător din Congresul Deputaţilor.

    În cadrul programului sunt stipulate întrevederi cu ministrul Agriculturii, Alimentaţiei şi Mediului Înconjurător, Miguel Arias Canete, şi cu Jose Ignacio Lorens Torres, preşedintele Comisiei de agricultură, alimentaţie şi mediu înconjurător din Congresul Deputaţilor. Programul vizitei prevede întâlniri la Madrid şi deplasări în regiunea Extremadura, o zonă cu o infrastructură de irigaţii dezvoltată în mod deosebit.

    Cu ocazia acestor consultări, partea română are în vedere realizarea unui schimb de opinii cu interlocutorii spanioli pe teme precum implementarea PAC, absorbţia fondurilor europene, evaluările privind implementarea viitoare a reformei PAC recent agreate, îmbunătăţirea funcţionării lanţului agro-alimentar, experienţa spaniolă în ceea ce priveşte cooperativele agricole şi asigurările agrare.

    Nucleul consultărilor din Spania se va circumscrie interesului părţii române pentru experienţa spaniolă în modernizarea şi gestionarea irigaţiilor, domeniu prioritar pentru Guvernul român. De asemenea, Daniel Constantin va vizita instalaţiile de irigaţii din Montijo, unde se găsesc culturi de cereale (grâu, orz și ovăz), de măsline, stejar, viţă de vie, cartofi, ardei, varză, roşii, lucernă, porumb, fasole, etc.

    „Aşa cum am anunţat încă de la preluarea mandatului, sectorul irigaţiilor este prioritar pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În anul 2013 a fost realizată prima umplere a canalelor de irigaţii. Prin intermediul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, apa a fost adusă mai aproape de fermieri şi, în acelaşi timp, la un preţ mai mic la energie”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90