SMART KIDS 930X122

pensii

MINISTRUL FINANŢELOR/PENSII MAJORATE: „ACEASTĂ CREŞTERE ESTE ŞI O DATORIE MORALĂ”

Ministrul Cîţu a explicat ieri la postul TV Realitatea Plus că pensiile nu pot fi majorate cu 40%, însă a precizat că există totuşi o soluţie de creştere de 10%.

Citiți și: Anunț cu privire la creșterea pensiilor din România

„Înţelegem foarte bine că există această problemă şi pentru pensionarii din România. Nu este doar un lucru populist ceea ce facem, această creştere de 10%, este şi o datorie morală. Dar acest 10% este ce se poate face acum. […] 40% era un risc major pentru stabilitatea economică într-o perioadă de creştere economică cu 4%. Într-o perioadă de criză economică globală, aşa ceva este dezastru pentru România”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a mai precizat că această decizie o să fie una politică.

Citiți și: Anunţ important de la Casa de Pensii

„Aceasta o să fie o decizie politică, aşa cum am luat decizia şi pentru a proroga şi legea cu dublarea alocaţiilor. Vom găsi o soluţie. Mai greu a fost să găsim resursele pentru a creşte pensiile şi cu 10%, este un efort bugetar important într-un an în care avem nevoie de investiţii, într-un an în care avem nevoie de a creşte capacitatea de producţie a economiei, de a salva companii, de a salva locuri de muncă. În timp ce noi vorbim de această creştere a pensiilor, sunt zeci de mii, sute de mii de români care au fost în şomaj tehnic, un milion de oameni au fost în şomaj tehnic, şi acolo este un efort bugetar, pentru că am plătit pe de o parte şomajul tehnic, dar ca să îi ajutăm să se întoarcă la locul de muncă avem un program prin care plătim 41,5% din salariu”, a mai precizat ministrul.

(Sursa: Agerpres.ro)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570×90 MAIA