930×122 CAPRA 5

    CONSTANTIN_NITA_IN_MIOVENI

    Mioveniul a primit vizita ministrului pentru Energie

    Mioveniul a primit astăzi vizita ministrului pentru Energie, Constantin Niță.

    Alături de oficialități ale județului, ministrul a făcut o vizită la SCN. Niță a declarat că Societatea de Combustibili Nucleari, redenumită recent Regia Autonomă pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară, va avea o contribuție semnificativă pentru reactoarele 3 și 4 care vor fi construite la centrala nucleară din Cernavodă.

    „Vrem să dezvoltăm reactoarele 3 şi 4. Astăzi am avut o întâlnire cu o delegaţie din China pe această temă. Sper ca în acest an să luăm o decizie clară în privinţa construcţiei celor două reactoare. În acest sens, Regia Autonomă pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară de la Mioveni va gestiona, probabil, prin Institutul de cercetare, dezvoltarea noii generaţii de reactoare, elementele tehnice ce ţin de construcţia acestora și elementele de evacuare şi de stocare a deşeurilor şi va furniza combustibilul necesar”, a declarat ministrul delegat pentru Energie.

    La vizita ministrului au participat, printre alții, parlamentarii PSD Șerban Valeca și Gheorghe Marin și președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu. Gazdă a fost primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3