930×122 CAPRA 5

mioveni

MIRCEA DRĂGHICI: „PARTENERIATELE ANGAJATORI-ȘCOLI TEHNICE ÎNSEAMNĂ LOCURI DE MUNCĂ SIGURE”

Din programul vizitei de ieri în Argeș a ministrului Educației, Remus Pricopie, a făcut parte și Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini din Mioveni. Deputatul Mircea Drăghici, la inițiativa căruia a avut loc vizita, spune că scopul este dezvoltarea unui parteneriat care să conducă la o corelare între școală și piața muncii.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

“Prezența ministrului Educației în Argeș a reprezentat un prilej extraordinar pentru a pune bazele demersului anunțat de prim-ministrul Victor Ponta la vizita precedentă în județul nostru: dezvoltarea unui consorțiu de învățământ profesional și tehnic specializat pe platforma de la Dacia prin acordul dintre Ministerul Educației, Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini Mioveni și Grupul Dacia Renault. Sistemul educațional românesc are nevoie de o revitalizare rapidă în ceea ce privește învățământul tehnic și profesional. Adaptarea curriculei școlare la realitățile de pe piața muncii reprezintă un aspect esențial pentru a putea dezvolta tineri bine pregătiți, care se vor integra rapid după terminarea studiilor.”, declară Mircea Drăghici.

„Acest demers va contribui din plin la pregătirea viitorilor angajaţi ai Dacia. Corelarea competenţelor profesionale cu specificul şi nevoile pieţei muncii nu poate avea decât un impact pozitiv asupra climatului economic al judeţului. Avantajele vor fi multiple: Dacia va câştiga angajaţi bine pregătiţi, în acord cu specificul sectorului de activitate, tinerii care vor beneficia de acest program vor avea şanse mai mari la angajare, iar pentru judeţ este evidentă menţinerea unui climat economic stabil şi a unui nivel de şomaj scăzut. În acest sens, felicit compania Dacia pentru donația oferită elevilor de la colegiul din Mioveni: două mașini “școală”, extreme de utile pentru pregătirea lor practică. Așa cum bine au subliniat ministrul Pricopie și directorul general al Dacia Renault, Nicolas Maure, modelul studiului în alternanță, respectiv a sistemului dual, în care elevii învață o săptămână teorie și în cealaltă săptămână fac practică, bine reprezentat în țări precum Austria, Franța sau Germania, este un model de învățământ eficient, pe care trebuie să îl adoptăm în România.”, adaugă parlamentarul.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90