930 x122 grota rece

    oua

    Ne cocoseaza cu scumpirile!

    Conform Directiei de Statistica Arges, in luna noiembrie a anului indicele preturilor de consum au crescut atat fata de luna anterioara, cat si fata de aceeasi luna a anului trecut. Cel mai mult s-au scumpit ouale.

    In luna noiembrie, rata inflatiei determinata pe baza evolutiei preturilor de consum al populatiei a fost mai mare cu 0,52% fata de luna precedenta, fiind rezultanta cresterii atat a preturilor marfurilor alimentare (+0,88%), a preturilor marfurilor nealimentare (+0,38%) cat si a tarifelor serviciilor (+0,20%). Inflatia a ajuns la 7,73%.

    Cel mai mult s-au scumpit ouale (+7,95%), legumele si conservele de legume (+3,68%), uleiul, slanina, grasimile (+2,02%), precum si zaharul, produsele zaharoase si mierea de albine (+1,07%).

    Grupa marfurilor nealimentare a inregistrat in luna noiembrie o crestere medie de 0,38% fata de luna precedenta, pe seama majorarii preturilor la energie electrica, gaze si incalzire centrala (+0,88%), combustibili (+0,80%), incaltaminte (+0,33%), imbracaminte, articole de galanterie, pasmanterie si mercerie (+0,22%).

    Comparativ cu luna precedenta, in luna noiembrie a anului curent, tarifele serviciilor au inregistrat pe ansamblu o crestere medie de 0,20%, datorita tarifelor mai mari percepute pentru apa, canal, salubritate (+0,41%), pentru posta si telecomunicatii (+0,28%), pentru serviciile oferite de cinematografe, teatre, muzee, cheltuieli cu invatamintul si turismul (+0,28%).

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90