Donaris 930 x 122

    turistic

    Noi norme pentru turism

    Cele peste 600 de unitati turistice din judetul Arges trebuie sa aiba in vedere faptul ca au intrat in vigoare normele metodologice de eliberare a certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism. Normele au fost aprobate prin Ordinul ministrului nr. 899/2011 si sunt disponibile pe pagina electronica a ministerului la adresa www.mdrt.ro/turism/legislatie – secțiunea Control si autorizare pentru turism.

    Principala noutate adusa de actul normativ consta in reducerea la 30 de zile a perioadei dintre data depunerii documentației complete si data eliberarii certificatului de clasificare, respectiv a licentei sau a brevetului de turism.

    Termenul se reduce ca urmare a faptului ca eliberarea certificatelor de clasificare pentru structurile de primire turistice, a licentelor si brevetelor de turism se face pe baza declaratiei standardizate data pe proprie raspundere de solicitant, insotita de documentatia aferenta, prin care se atesta indeplinirea criteriilor de clasificare, dupa care Ministerul face verificari.

    O alta noutate adusa de aceste norme este ca pensiunile din mediul rural nou inființate trebuie sa fie amplasate pe o suprafata de minimum 1.000 mp, exclusiv spatii verzi si spatii de parcare.

    De asemenea, pentru pensiunile agroturistice nou inființate este necesara amplasarea pe o suprafata de minimum 2.000 mp, exclusiv spatii verzi si spatii de parcare, in locuri ferite de surse de poluare.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3