930×122 CAPRA 5

    mihai-tanasescu

    Nu FMI cere taierea salariilor

    „Nu FMI spune sa taiati cheltuielile!”, afirma Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International. Fostul deputat de Arges si ministru al Finantelor in Guvernul Adrian Nastase da peste cap, astfel, „alibiul” Guvernului actual care sustine ca masurile dure luate pana acuum au la origine recomandari ale FMI.

    Masurile dure luate de actualii guvernanti ai tarii au avut urmari dintre cele mai importante în nivelul de trai al romanilor. Nu de putine ori, guvernantii s-au aparat invocand acordul cu Fondul Monetar International si faptul ca FMI ar fi cel care impune aceste ajustari de cheltuieli.

    Un fost deputat argesean care acum este reprezentant al Romaniei la FMI vine însa sa spulbere aceasta marota a actualei puteri.

    „Fondul Monetar International nu spune ca trebuie taiate cheltuieli, subliniez acest lucru. E decizia Guvernului, care hotaraste cum trebuie sa-si armonizeze cheltuielile publice. Cu ce vine Fondul este încadrarea în anumite tinte la sfarsitul perioadei de analiza. Dar este foarte adevarat ca o restructurare a cheltuielilor publice e mai mult decat necesara. Iar acest lucru trebuie facut foarte rapid de autoritati.

    În acest sens, Banca Mondiala chiar are un program de cooperare cu autoritatile pentru restructurarea cheltuielilor în asa fel încat cheltuirea banului public într-un mod discretionar sa fie redusa cat mai mult. Speram ca în perioada urmatoare, pe baza unui control mai strict al cheltuielilor, sa nu mai aiba loc abuzuri nici la nivel local, nici central”, a spus Mihai Tanasescu, fost deputat de Arges al PSD.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90