Donaris 930 x 122

    bani_afaceri

    O noua lege privind creditele

    A intrat in vigoare o noua ordonanta privind creditele. Senatul a aprobat deja noile norme, dar mai raman inca deschise discutiile cu bancile care sunt profund nemultumite de faptul ca li se taie anumite „supape” de bani.

    Ordonanta de urgenta privind creditele acordate populatiei a intrat in vigoare. Ordonanta se va aplica şi contractelor care prevad facilitatea descoperirii de cont. Astfel, printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ fiind eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila.

    Potrivit legislatiei actuale, bancile ar trebui sa modifice pana la 20 septembrie aproape toate contractele de credit incheiate cu populatia pentru a le adapta la noile reglementari.
    Inainte de data limita, orice client poate solicita bancii modificarea clauzelor contractului in concordanta cu noile reglementari, iar institutia de credit este obligata sa se conformeze in cel mai scurt timp.

    Bancile nu mai pot incasa comisioane la rambursarile anticipate pentru imprumuturile cu dobanda variabila, in timp ce la celelalte imprumuturi comisioanele sunt limitate la 1%. Totuşi, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a promis bancherilor ca ordonante privind contractele de credit ale consumatorilor va fi modificata, cel putin in ceea ce priveşte calculul dobanzilor la creditele cu rate variabile.

    Unele banci din Arges au inceput deja sa execute silit clientii cu datorii, afise cu proprietatile puse la vanzare fiind vizibile inclusiv pe peretii interiori ai unitatilor bancare. Rata restantelor in Arges a ajuns la peste 7% din totalul creditelor acordate de banci.

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90