930×122 CAPRA 5

    finante_publice

    O radiografie a mediului economic argesean

    Directia Finantelor Publice Arges a facut o radiografie a mediului de afaceri argesean, radiografie care arata exact care este situatia firmelor din judet. Se poate constata ca, in ciuda crizei economice, argesenii nu par sa isi fi pierdut simtul antreprenorial.

    Cifrele, desi aparent seci, ofera foarte multe informatii interesante. Este si cazul cifrelor care reflecta situatia economica actuala a judetului Arges care, la fel ca intreaga tara, a fost profund afectat de criza economica si financiara. Datele furnizate de Directia Finantelor Publice arata ca in primele sase luni ale anului in curs erau inregistrati 47.234 de contribuabili agenti economici in Arges, cu mai bine de 1.000 mai multi decât in aceeasi perioada a anului 2009.

    Totusi, numarul societatilor comerciale a scazut cu peste 140. In schimb, a crescut numarul persoanelor fizice independente, de la 11.938 in 2009 la 13.248 in 2010. Totusi, in ultimele 12 luni au fost radiate, ca urmare a efectelor crizei si a masurilor luate de Guvern (cum ar fi impozitul forfetar) nu mai putin de 2.866 de societati comerciale si 2.877 de persoane fizice autorizate.

    In ultimele 12 luni s-au infiintat, insa, 2.678 de societati comerciale si 3.888 de persoane fizice autorizate, ceea ce inseamna ca argesenii sunt in continuare dispusi sa riste pentru a demara o afacere. Pe de alta parte, totusi, se remarca o crestere a numarului de firme cu activitatea suspendata la Oficiul Registrului Comertului Arges.

    In primele sase luni ale anului 2009 erau 2.187 de firme care isi suspendasera activitatea, in timp ce in prima jumatate a anului in curs s-a ajuns la 5.258 de firme care si-au suspendat activitatea.

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3