New Profesional Consult 930 x 122

    harta-judetul-arges

    Oamenii de afaceri argeşeni se simt sfidaţi de proiectul regionalizării!

    Proiectul regionalizării administrativ-teritoriale a ţării mai are până să fie implementat, dar primele efecte se simt deja. Din păcate, efecte negative pentru Argeş, prin pierderea unor instituţii cu greutate (sediul regional al Finanţelor Publice, de exemplu, va fi la Ploieşti). Oamenii de afaceri argeşeni au decis să ia poziţie.

    „Proiectul regionalizării sfidează așteptările mediului de afaceri! Ca intenție, reorganizarea teritorială a României – gândită pentru o dezvoltare competitivă și armonioasă – a fost primită cu optimism, chiar cu entuziasm, de către mediul de afaceri argeșean.

    Ca operaționalizare, însă, judecând după evoluțiile actuale, regionalizarea și descentralizararea se dovedesc a fi lipsite de obiectivitate și transparență. Regionalizarea a început de drept pe linia finanțelor publice: la 26 iulie, Guvernul a aprobat, prin OUG 74/ 2013, desființarea celor 42 de direcții județene ale finanțelor publice și înființarea în locul acestora a opt direcții regionale ale finanțelor publice, cărora li se adaugă alte opt direcții regionale antifraudă fiscală. Din păcate, Argeșul nu se regăsește în niciuna din cele două categorii, pierzând teren în favoarea Ploieștiului și a Alexandriei, pe criterii scoase parcă din joben și străine opiniei publice generale, apriori luării deciziei.

    Mai mult decât atât, dl. Liviu Dragnea, vicepremier și prim responsabil al procesului regionalizării, amână dezbaterea programată la Pitești, într-un județ care face dovada unei maturități economice care-l legimează pe deplin să asipire la poziția de capitală a viitoarei regiuni”, se arată într-o scrisoare deschisă a mediului economic argeşean.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90