930×122 CAPRA 5

castig salarial

OFICIAL: LOVITURĂ PENTRU SALARIAȚII DIN ARGEȘ

Oficial: Lovitură pentru salariații din Argeș. Prima veste proastă: câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna iunie 2018 a fost de 4.163 de lei, în scădere cu 187 de lei (-4,3%) față de luna mai 2018.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

A doua: tot în iunie 2018, câştigul salarial mediu net a fost în Argeș de 2.518 lei, și acesta în scădere, cu 108 lei (-4,1%) comparativ cu luna mai, ca urmare a câștigurilor mai mici înregistrate în toate sectoarele de activitate.

Informația ne este furnizată de Direcția Județeană de Statistică.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Comparativ, însă, cu realizările salariale înregistrate în luna iunie 2017, și aici este singura veste bună, câștigul salarial mediu lunar net a fost mai mare cu 345 de lei (+15,9%).

Creșterile câștigului salarial mediu net din unele activități față de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, de vacanţă ori pentru performanţe deosebite), de drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou), dar și realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte).

A treia veste proastă pentru salariații din Argeș: potrivit statisticienilor, câștigul salarial realizat în județ în luna iunie 2018 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii pe țară, atât în valoare brută (-8%) – la nivel național brutul s-a ridicat la 4.527 de lei – cât și în valoare netă (-7,5%) – la nivel național netul a fost de 2.721 de lei.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90