Donaris 930 x 122

brut

OFICIAL NE MERGE BINE: AU CRESCUT CÂȘTIGURILE SALARIALE

Oficial ne merge bine: Au crescut câștigurile salariale. În noiembrie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut în România a fost de 4.658 de lei, iar câştigul salarial mediu nominal net, de 2.792 de lei.

Citiți și: Bani de la stat pentru tineri! Iată ce trebuie sa faci

Informația ne este furnizată de Direcția Județeană de Statistică Argeș, noiembrie 2018 fiind cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (6.835 de lei), iar cele mai mici, în hoteluri şi restaurante (1.589 de lei).

Citiți și: Lovitură uriașă pentru salariați! Ce se întâmplă cu primele angajaților

Câştigul salarial mediu nominal net al românilor a fost mai mare cu 72 de lei (+2,6%) față de octombrie 2018 și cu 13,3% față de noiembrie 2017.

Comparativ cu octombrie anul trecut, în luna noiembrie 2018 în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare ca urmare a:

-acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale sau pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou);

-realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte);

-disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mici din unele activităţi economice.

În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, astfel: administraţie publică (+1,5%), învăţământ (+1,1%) și sănătate şi asistenţă socială (+0,6%).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90