EcoMoto 930×122

benzinarie-moljpg

Oligarhii combustibililor ieftinesc benzina

La câteva zile după ce Petrom a ieftinit benzina, LukOil şi Rompetrol i-au urmat exemplul. Motorina a rămas la acelaşi preţ în cazul fiecăreia dintre cele trei companii.

Azi, compania patronată de kazahi a ieftinit sortimentul Efix Euro 95 cu şase bani până la 5,43 lei pe litru. Acum trei zile Petrom ieftinise benzina cu patru bani iar ieri ruşii de la LukOil au ieftinit, la rândul lor benzina cu şase bani pe litru.

Deşi fiecare dintre cei trei „mari” susţin că modifică preţul carburanţilor doar din considerente economice urmărind cotaţiile produselor petroliere şi cursul de schimb dolar-leu, totuşi mişcările unuia antrenează o mişcare similară şi la ceilalţi doi. De obicei, Petrom este compania care dă tonul scumpirilor şi ieftinirilor.

Consiliul Concurenţei tocmai a finalizat o investigaţie de mai bine de cinci ani pe piaţa carburanţilor unde exista suspiciunea de cartel. Concluziile ei uremează a fi prezentate după ce se obţine şi punctul de vedere al Comisiei Europene.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90