Donaris 930 x 122

    roibuoltchim

    Oltchim acuza PCC SE de jocuri murdare

    Compania Oltchim, care a preluat la finalul lui 2009 petrochimia de la Pitesti, acuza, printr-un comunicat de presa, firma PCC SE ca ar vrea sa cumpere combinatul din Valcea dupa ce ar fi contribuit la scaderea valorii de piata a acesteia. PCC SE este actionar minoritar al Oltchim, fiind o firma din Germania.

    „Contestarea planului de integrare a petrochimiei de la Arpechim cu Oltchim, nenumaratele plangeri depuse la Comisia Europeana impotriva Oltchim, blocarea accesului companiei la finantare prin actiuni in instanta, denigrarea managementului companiei si lansarea de zvonuri privind intrarea Oltchim in incapacitate de plata au avut o contributie decisiva la rezultatele financiare negative inregistrate de Oltchim in ultimii ani.

    Toate actiunile PCC SE de cand a intrat in actionariatul Oltchim au avut ca scop diminuarea valorii de piata a S.C. Oltchim SA – Ramnicu Valcea.     Acum, PCC SE se erijeaza in detinatorul solutiilor salvatoare si transmite pe toate canalele media ca este gata sa participe la privatizarea Oltchim, dupa ce a facut tot posibilul pentru a scadea valoarea de piata a companiei”, se arata in comunicat.

    Oltchim mai arata ca strategia sa in cazul petrochimiei de la Arpechim „va duce la realizarea unei game largi de produse noi cu un grad ridicat de profitabilitate pentru ca vor fi disponibile toate materiile prime necesare din instalatiile Arpechim”.

    Deocamdata, instalatiile de la Pitesti sunt in asteptare dupa ce au trecut printr-o revizie care a durat cateva luni. PCC SE s-a opus constant preluarii de catre Oltchim a petrochimiei de la Pitesti, apreciind ca o astfel de tranzactie ar duce combinatul valcean in faliment, in vreme ce Oltchim a sustinut ca tranzactia ar ajuta la revenirea pe profit intr-un timp foarte scurt.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3