930 x122 grota rece

    arpechim_sediu

    Oltchim, cu ochii pe rafinaria de la Pitesti

    Oltchim este interesata de produsele rafinariei de la Arpechim. Anuntul a fost facut chiar de ministrul Economiei, Adriean Videanu.

    Interesele Oltchim Ramnicu Valcea la Pitesti cresc de la o zi la alta. Aceste interese sunt legate de platforma Arpechim, acolo unde Oltchim detine deja petrochimia. Acum, Oltchim este interesata si de rafinaria de la Pitesti, conducerea combinatului valcean anuntand ca este posibil sa fie achizitionata macar o parte din aceasta.

    Interesul Oltchim pentru rafinarie a fost confirmat chiar de catre ministrul Economiei, Adriean Videanu. Acesta a precizat ca Oltchim Ramnicu Valcea este interesata in achizitionarea produselor Rafinariei Arpechim.

    „Dupa ce a achizitionat, anul trecut, partea de petrochimie de la Arpechim, detinuta de OMV Petrom, Oltchim doreste acum sa continue colaborarea prin achizitia de produse ale rafinariei”, a explicat Ministrul Videanu. La Pitesti se produc principalele materii prime pentru Oltchim, de aici si interesul companiei valcene care are in continuare ca principal actionar statul roman, prin Ministerul Economiei condus tocmai de catre Adriean Videanu.

    Petrochimia de la Pitesti a fost achizitionata la finalul anului trecut de Oltchim Ramnicu Valcea contra unei sume aproape modice, respectiv 13 milioane de euro. In urma reevaluarii activelor companiei, petrochimia a fost raportata in evidentele contabile la o valoare de aproape 90 de milioane de euro. Reevaluarea a fost contestata de cel mai important actionar minoritar al Oltchim, compania germana PCC SE, insa fara vreun efect. Contestatia se afla insa in continuare pe rolul instantelor de judecata, PCC SE facand plangeri si la organismele abilitate ale Uniunii Europene.

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90