930 x122 grota rece

    roibuoltchim

    Oltchim face senzatie pe Bursa

    Oltchim Ramnicu Valcea, “patronul” petrochimie Pitesti care a facut si o oferta de achizitionare a rafinariei de la Arpechim, face senzatie pe Bursa! Actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea au crescut cu inca 15% in deschiderea sedintei de tranzactionare de joi, 2 iunie, atingand un pret de 1,317 lei, pe fondul celor mai mari tranzactii din deschiderea Bursei, de peste 1,5 milioane de lei.

    Ziarul Financiar arata ca, astfel, capitalizarea companiei, care in ultimii 10 ani a fost inclusa pe toate listele de restructurare sau privatizare ale guvernelor care s-au succedat in acest interval, a ajuns la 110 milioane de euro, fata de 16 milioane de euro la inceputul anului.

    Conform datelor, Oltchim a inregistrat in ultimii trei ani pierderi cumulate de 667 milioane de lei (160 mil. euro). Cresterea actiunilor Oltchim vine insa dupa ce compania a raportat dublarea afacerilor in primul trimestru al acestui an si dupa ce a facut demersurile pentru preluarea rafinariei de la Arpechim.

    Grupul german PCC este principalul actionar minoritar, ajungand sa detina 16% din actiunile de la Oltchim, iar statul roman are 55%, prin Ministerul Economiei, si a convenit cu FMI sa soata compania la privatizare pana la finele anului.

    De Oltchim se leaga toate sperantele pentru mentinerea in functiune a rafinariei de la Pitesti, iar de curand au inceput procedurile pentru repornirea unora dintre cele 27 de instalatii de pe platforma petrochimica. Numai pentru revizie au fost investite cateva milioane de euro de catre Oltchim.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90