New Profesional Consult 930 x 122

    roibuoltchim

    Oltchim isi nuanteaza declaratiile privind BCR

    Oltchim isi nuanteaza afirmatiile privind actionariatul BCR la combinatul valcean si, implicit, la petrochimia de la Pitesti. BCR mentine suspansul privind intrarea ca actionar in consortiul de firme mentionat mai sus, chiar daca actiunile Oltchim au crescut dupa ce a preluat petrochimia de la Pitesti contra sumei de 13 milioane de euro.

    Saptamana trecuta, un anunt publicat pe Bursa de Valori Bucuresti anunta ca BCR ar urma sa aiba actiuni la Oltchim si la petrochimia de la Pitesti care apartine Oltchim, prin conversia unor datorii acordate. Conducerea Oltchim a tinut insa sa rectifice acest anunt.

    „Oltchim informeaza ca al doilea studiu Roland Berger Strategy Consultants este in curs de finalizare si in acest moment, in lipsa indeplinirii unor conditii esentiale, Banca Comerciala Romana nu a luat o decizie privind participarea la majorarea capitalului social al companiei noastre”, sustine conducerea Oltchim.

    BCR nu a facut inca nicio declaratie pe aceasta tema. Conversia unor imprumuturi in actiuni ar face ca BCR sa detina aproape 12% din Oltchim, devenind astfel al doilea actionar minoritar ca importanta dupa germanii de la PCC SE.

    Titlurile Oltchim au inregistrat una dintre cele mai mari aprecieri de pe Bursa, in ultima luna acestea castigand 33% si ca urmare a aprobarii de catre actionari a unor credite in valoare de 100 milioane de euro destinate finalizarii lucrarilor de redeschidere a petrochimiei Arpechim in urma careia conducerea spera ca firma va redeveni profitabila.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90