930×122 CAPRA 5

    petrochim

    Oltchim, rezultate bune si fara Arpechim

    Conducerea combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea a anuntat ca a reusit sa redreseze activitatea firmei revenind pe profit in luna septembrie pentru prima data in ultimii doi ani dupa ce a imbunatatit segmentele de activitate care nu depind de etilena pe care petrochiomia de la Arpechim o furniza companiei.

    In luna septembrie din 2008 Petrom a sistat activitatea Arpechim, care livra catre Oltchim cea mai mare parte a materiei prime, de la acea data combinatul acumuland pierderi de aproape 600 milioane de lei (circa 145 mil. euro). Acum, Oltchim se pregateste sa redeschida petrochimia de la Pitesti si spera ca acest lucru sa ii aduca un profit operational de peste 3 milioane de euro.

    Oltchim a preluat petrochimia la finalul anului trecut, dar iata ca s-a putut descurca destul de bine si fara ea.

    Afacerile prognozate din luna noiembrie de Oltchim sunt insa conditionate de asigurarea de catre combinat a finantarii necesare furnizarii materiei prime necesare pentru pornirea instalatiilor petrochimiei Arpechim, ale carei active au fost achizitionate de Oltchim la inceputul anului.

    Conducerea combinatului chimic a declarat saptamana trecuta ca a finalizat lucrarile de revizie si de reparatii in vederea repornirii instalatiilor petrochimiei de la Pitesti si ca in prezent face demersurile necesare in vederea atragerii de imprumuturi pentru asigurarea capitalului de lucru.

    La finele lunii septembrie, actionarii combinatului au aprobat contractarea unor imprumuturi bancare in valoare de 100 milioane de euro, dintre care 40 milioane de euro erau destinate lucrarilor de repornire a instalatiilor de la Pitesti, iar restul pentru capital de lucru necesar punerii in functiune integrata a combinatului.

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90