EcoMoto 930×122

    arpechim_ansamblu

    Oltchim vrea sa preia Centrala Electrica de Termoficare din Pitesti

    La divizia Petrochimică Bradu a Oltchim s-au făcut ultimele teste pentru reluarea activităţii. Directorul Oltchim, Constantin Roibu, a fost şi el în Piteşti, ocazie cu care şi-a prezentat intenţia de preluare a fostului CET de pe platforma Arpechim de către societatea vâlceană.

    Intenţia Oltchim este şi construirea a două centrale la Piteşti, una care să lucreze pe platforma Arpechim, alta care să preia din produsele rezultate în urma procesărilor instalaţiilor Rafinăriei, urmând ca energiile rezultate să fie folosite la încălzirea oraşului prin repornirea centralei termice de pe această platformă. La aceste centrale, probabil că vor lucra o parte din actualii angajaţi. În acest context, Roibu a avut o întrevedere cu reprezentanţii Primăriei Piteşti şi ai Prefecturii Argeş.

    „Din discuţiile purtate în repetate rânduri cu directorul Constantin Roibu de la Oltchim, intenţia declarată este ca toţi salariaţii să rămână pe platformă. Prin înfiinţarea acestor două centrale termice se vor înfiinţa şi alte locuri de muncă ce vor fi redistribuite către actualii salariaţi care sunt specializaţi pe acest domeniu”, a afirmat Gheorghe Davidescu.

    „Dânsul vrea să investească în Petrochimie şi ne-a cerut sprijinul. În acest moment CET Sud nu este închisă, dar nu avem nevoie de furnizarea de apă caldă de acolo, pentru că ne costă mult. A fost o vizită exploratorie. Suntem de acord cu propunerile sale. Deocamdată însă omul vrea să vadă despre ce e vorba, dar are nevoie de aburi pentru petrochimie. Nu s-a discutat dacă centrala va deservi doar producţia pe platformă, probabil că funcţionarea CET Sud va deservi şi cetăţenii Piteştiului.

    Dacă o pune pe picioare, pentru oraş înseamnă un lucru mare, oamenii ar avea unde să lucreze. Proiectele noastre rămân în picioare. Oricum este de viitor. Cei de la Oltchim vor să facă treabă, dar trebuie sprijiniţi. Vor să meargă şi la nivel guvernamental să discute. Săptămîna viitoare îl vom pune în legătură şi cu domnul primar. Până la urmă, cel care lucrează îşi plăteşte impozitul pe maşină la noi, pe apartament la noi, pentru că trăieşte în Piteşti. Fără discuţie că ar însemna salvarea locurilor de muncă de la Arpechim. Ei sunt în discuţii cu Petrom, sunt chestiuni care nu depind de noi. Săptămâna viitoare se va discuta la nivel de Bucureşti. Cert este că ei vor să investească aici”, au fost concluziile trase dup întâlnirea cu şeful Oltchim şi cu prefectul de Argeş de către secretarul primăriei Piteşti, Iosiv Cerbureanu.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90