Donaris 930 x 122

    daniel-constantin3

    Undă verde pentru Camerele Agricole!

    În ședinta de Guvern din această săptămână a fost aprobată ordonanţa de urgenţă referitoare la Camerele pentru Agricultură, Industrie alimentară, Piscicultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală, anunţă Ministerul Agriculturii, minister condus de piteşteanul Daniel Constantin. Prin modificarea propusă se asigură cadrul organizării şi desfăşurării alegerilor pentru colegiile Camerelor Agricole şi constituirea Camerelor Agricole la nivel judeţean şi naţional.

    Măsura a fost luată pentru a îmbunătăţi, în primul rând, organizarea şi desfăşurarea efectivă a etapelor premergătoare înfiinţării Camerelor Agricole la nivel judeţean.

    Prin actul normativ recent aprobat au fost definite atribuţiile Camerei Agricole Naţionale şi Camerelor Agricole judeţene, astfel încât acestea să fie exercitate în concordanţă cu statutul lor juridic şi dispoziţiile legale aplicabile, a fost clarificat modul de organizare a Camerelor Agricole la nivelul fiecărui judeţ şi au fost identificate în mod explicit categoriile de membri care pot face parte din Camerele Agricole judeţene. Camerele Agricole care se vor înfiinţa în baza legii vor dobândi statut de utilitate publică.

    Între atribuţiile Camerelor Agricole judeţene amintim oferirea de asistenţă tehnică şi consiliere producătorilor agricoli în vederea absorbţiei fondurilor europene, organizarea de activităţi de popularizare şi asistenţă tehnică de specialitate prin înfiinţarea de loturi demonstrative, demonstraţii practice, târguri, expoziţii, festivaluri, seminare, simpozioane, dezbateri şi mese rotunde. Camerele Agricole vor asigura asistenţa tehnică de specialitate, economică şi managerială a persoanelor care desfăşoară activităţi în domeniile agricole şi conexe, în aplicarea tehnologiilor agricole moderne şi a metodelor noi de conducere a fermelor în scopul eficientizării activităţilor la nivel de fermă.

    Primele alegeri pentru constituirea Camerelor Agricole vor fi organizate în termen de maxim 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3