930 x122 grota rece

    daniel-constantin3

    Patronatele au început să îi dea în gât pe evazionişti!

    Piteşteanul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, afirmă că valoarea amenzilor aplicate producătorilor de pâine care au continuat să practice evaziunea fiscală a crescut de zece ori comparativ cu perioada anterioară reducerii TVA. Multe dintre firmele în culpă au fost depistate cu ajutorul patronatelor de profil.

    „Unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când s-a redus TVA la pâine şi pe tot lanţul de producţie – la morărit şi, după aceea, la cerealele care vin pentru această industrie – a fost acela de reducere a evaziunii fiscale.

    Prin largul concurs al patronatelor din domeniul de morărit şi panificaţie, şi nu numai – pentru că şi alte patronate și asociaţii s-au implicat – au fost identificate foarte multe puncte de evaziune fiscală. Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut, cred că de zece ori mai mari. Există premise foarte bune pentru ca evaziunea să fie redusă şi să ne îndeplinim şi acest obiectiv”, declară Daniel Constantin.

    În ceea ce priveşte reducerea preţului la pâine, ministrul Agriculturii precizează că 80% dintre marile centre de comercializare au decis să adopte această politică de vânzare, adică la preț diminuat, imediat ce a scăzut şi TVA.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3