New Profesional Consult 930 x 122

anaf

Păzea! ANAF „colindă” contribuabilii între 27 și 30 decembrie

Păzea! ANAF „colindă” contribuabilii între 27 și 30 decembrie

Citiți și: Anunț de ultimă oră privind declarația unică

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a dispus administrațiilor județene, administrației marilor contribuabili și Antifraudei să acționeze în perioada 27 – 30 decembrie 2022 pentru maximizarea colectării veniturilor bugetare în scopul realizării nivelului programat.

ANAF trebuie să verifice declarațiile depuse și obligațiile fiscale scadente în această perioadă și să acționeze acolo unde consideră necesar prin contactarea telefonică sau echipe mixte de control operativ la contribuabilii cu obligații fiscale curente semnificative rămase neachitate, potrivit documentului aflat în posesia Profit.ro.

Citiți și: Fiscul, cu ochii pe acești argeșeni!

ANAF are de îndeplinit un plan de colectare a veniturilor, în contextul în care economia încetinește iar perspectivele pentru anul următor nu sunt tocmai optimiste.

Trebuie menționat că abordarea ANAF nu este una dură din start, fiind prevăzută ca primă variantă contactarea contribuabililor acolo unde aceștia nu au achitat obligațiile fiscale.

Echipele mixte vor avea în componență inspectori din activitățile de administrare fiscală/control fiscal (inspecție și antifraudă fiscală), vor primi sarcini concrete privind contribuabilii de verificat și vor raporta zilnic rezultatele obținute.

Sursă foto: playtech.ro/descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3