Donaris 930 x 122

petrochim

PCC-SE nu are deloc la inimă Arpechimul

PCC-SE este principalul acţionar minoritar al „Oltchim”, combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea care a preluat cu câţiva ani în urmă petrochimia de la Piteşti. Din cauza problemelor financiare, ambele unităţi au acum probleme, iar PCC-SE, care s-a opus vehement preluării facilităţilor de la Piteşti, nu vede cu ochi buni nici procedurile lansate acum pentru privatizarea „Oltchim” şi care implică şi preluarea petrochimiei, dar şi a Rafinăriei de la Piteşti! PCC-SE vrea să participe ca ofertant la licitaţia pentru Oltchim, iar poziţia sa faţă de platforma Arpechim este una care dă fiori reci angajaţilor din Argeş.

Astfel, conversia creanţei AVAS în acţiuni la combinatul „Oltchim”, aprobată de către Comisia Europeană, nu rezolvă situaţia combinatului, consideră Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE, acţionarul minoritar al „Oltchim”.

Acesta crede că statul ar putea să aibă surpriza ca nimeni să nu vină să cumpere „Oltchim”. Wojciech Zaremba a spus că PCC SE nu este interesat să ia combinatul, la orice preţ şi în orice condiţii, mai ales dacă implică şi facilităţile de la Piteşti.

La întrebarea dacă PCC-SE este interesat de Arpechim, Zaremba a răspuns foarte clar: „Sigur că nu. La ce ne-ar trebui? Nu ne interesează domeniul rafinării pentru că nu este eficient. Este o afacere depăşită. Pentru că va veni un investitor cu bani privaţi, care va decide dacă are nevoie de Arpechim sau nu.

Vom vedea dacă este sau nu o afacere bună. Pentru noi nu este. Dacă altcineva are altă părere, nicio problemă. Înţeleg că, pentru România, este o problemă socială. România nu a făcut restructurări în economie şi industrie, în ultimii ani, iar acum au o problemă cu muncitorii.

Unele modele de afaceri au expirat, iar ei nu ştiu ce să facă cu oamenii. Este foarte important să păstreze locurile de muncă. Acum, depinde dacă investitorul privat poate susţine această situaţie”, a spus Zaremba.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90