930×122 CAPRA 5

    someri_loc_munca

    Pe 3 la locuri de munca vacante

    Argesul a urcat pe locul trei la locuri de munca vacante la nivel national. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges a publicat un raport care releva faptul ca nu se fac doar disponibilizari, ci se mai fac si angajari.

    In ciuda faptului ca numarul angajatilor a scazut in Arges fata de anul trecut cu aproape 14.000, se mai fac si angajari. Din pacate, aceste angajari vizeaza mai putin persoanele cu studii superioare. Acestea au mai putine optiune decat cele cu studii liceeale si postliceale, stand cu putin mai bine decat cei cu studii putine.

    Judetul Arges se afla in momentul de fata pe locul trei in tara din punct de vedere al numarului de locuri de munca pe care agentii economici le ofera in intervalul 28 octombrie – 5 noiembrie. Conform datelor centralizate de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, in judetul Arges sunt oferite 608 locuri de munca, in vreme ce primele doua pozitii sunt ocupate de Bucuresti (1.107 locuri de munca vacante) si Cluj (732).

    Argesul devanseaza judete precum Dolj (508 locuri de munca), Sibiu (502), Iasi (478), Timis (441), Bacau (435), Hunedoara (434) si Bihor (426). Judetele cu cele mai putine locuri de munca sunt Alba (42), Galati (48), Tulcea (70), Botosani (71), Bistrita-Nasaud (73), Mehedinti (77), Olt (89), Suceava si Giurgiu (cate 94) si Harghita (101).

    Peste 80% din locurile de munca oferite sunt pentru persoane cu studii medii sau profesionale. In ceea ce priveste locurile de munca pentru persoanele cu studii superioare, cele mai cautate calificari sunt cele de ingineri, subingineri si agenti vanzari.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3