NOR CURIER 930X122

    lei-ron-bani

    Pe ce se duc banii din credite ai argesenilor

    Argesenii s-au imprumutat masiv in perioada 2005 – 2008, iar acum platesc din greu rate la credite care par sa nu se mai termine. Pe ce s-au dus acesti bani? O analiza efectuata pe baza datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei arata exact pe ce au cheltuit argesenii banii din credite.

    Populatia din Arges are in momentul de fata datorii totale la banci in valoare de peste 2,5 miliarde de lei. Nu este vorba de restante, ci de sumele pe care le-a contractat, in total, populatia cu titlu de imprumut de la banci.

    Din aceasta suma, 1,88 de miliarde de lei, o suma impresionanta, a fost luata de la institutiile de credit pentru consum, marea majoritate a contractelor datand din perioada 2007 – 2008 cand toti guvernantii ne dadeau asigurari ca economia duduie si ca nu se poate intampla sa ne loveasca, precum pe altii, criza economica.

    O alta parte importanta a creditelor populatiei, respectiv suma de 546 de milioane de lei, a fost directionata catre achizitia de locuinte. Culmea este ca atat in cazul creditelor pentru consum (55%), dar mai ales in cazul celor pentru locuinte (peste 95%) au fost preferate imprumuturile in valuta, iar acum sunt multi care nu mai pot sa isi achite ratele din cauza exploziei cursurilor, in special in cazul francului elvetian.

    Ultimele date ale Bancii Nationale a Romaniei mai arata ca 195 de milioane de lei au fost luate de la banci de catre argeseni pentru „alte scopuri” (este vorba de achizitia de servicii de lux, vacante, studii in strainatate sau plata unor servicii medicale in afara tarii).

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3