930 x122 grota rece

    Pensiunile din Arges, la control!

    elena-udrea-cal

    Pensiunile agro-turistice din Arges vor fi controlate, incepand din aceasta saptamana, de echipe mixte de la Ministerul Dezvoltarii, Politie si institutiile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Scopul controalelor este de a depista pensiunile care fac evaziune fiscala.

    Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, a declarat ca cea mai mare evaziune din turism o fac proprietarii de pensiuni din mediul rural. Ea a precizat ca in perioada urmatoare vor fi declansate ample controale pentru descurajarea acestui fenomen in toate zonele tarii.

    In Arges, de exemplu, functioneaza sute de astfel de pensiuni – unele la un nivel mai inalt, altele la un nivel foarte scazut -, dar nu toate figureaza in evidentele ministerului si nu toate ar inregistra corect veniturile realizate, sustin autoritatile.

    De altfel, contorm datelor oferite de Directia de Statistica Arges, pensiunile ar figura pe ultimul loc in topul preferintelor turistilor. Ori, cel putin in weekend si pe perioada verii, acestea sunt tinte predilecte ale turistilor, doar ca proprietarii lor nu declara toate cazarile.

    „Evaziunea in turism este aproximata undeva la 40%, mare parte se face in agroturism, unde pensiunile nu sunt declarate ca având activitate turistica”, a spus Udrea.

    Pentru combaterea evaziunii fiscale, Ministerul Dezvoltarii si Turismului are in lucru un program informatic. Cu ajutorul acestuia, numarul de persoane cazate ar urma sa fie transmis online catre o baza de date a Ministerului Turismului.

    In plus, ministrul Elena Udrea a dezvaluit ca Ministerul Turismului va semna in aceasta saptamâna un protocol cu Politia, urmând sa fie declansate ample controale, impreuna cu Finantele Publice, Garda Financiara si cu reprezentanti ai industriei de turism.

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90