930 x122 grota rece

    pitesti

    Peste 500 de firme străine în Piteşti

    Municipiul Piteşti continuă să fie unul dintre cele mai importante din ţară din punct de vedere economic. Faptul că Dacia funcţionează la doi paşi de municipiul reşedinţă de judeţ a dus, evident, în primul rând la dezvoltarea unei puternice reţele a industriei auto pe orizontală şi pe verticală. Foarte multe firme cu capital străin au venit, astfel, în Piteşti, atrase de prezenţa Dacia şi de puterea economică a judeţului. Numai în Piteşti sunt înregistraţi peste 500 de agenţi economici cu participare străină!

    În prezent, în Piteşti funcționeză 590 de firme cu participare străină care reprezintă   5,53% din totalul întreprinderilor active în municipiu, capitalul investit ridicându‐se la 161 milioane de lei.

    Investitorii provin în mare majoritate din statele UE (76,78%), în particular Italia (191 firme), Franţa (77) şi Germania (49). 12,54% din firmele cu participare străină la capital au asociaţi din ţările europene care nu sunt membre UE, în timp ce 10,68% din investitori vin din ţări din afara Uniunii Europene.

    Investiţile străine sunt extrem de concentrate, primele 15 întreprinderi după dimensiunea
    participării străine la capital totalizând 92% din totalul investiţiilor străine la nivel municipal.

    Pe lângă Renault, în Piteşti sunt prezente şi alte firme de renume cu capital străin sau cu participare străină. Vorbim de Lisa Draxlmaier, în domeniul auto, dar şi de firme care activează în retail.

    În acest caz sunt hipermarketurile, Argeşul fiind pe locul 3 la nivel naţional din punct de vedere al prezenţei marilor retaileri pe piaţă. În Piteşti acţionează şi firme din domeniul IT cu capital străin, dar şi din domeniul alimentaţiei publice.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3