Donaris 930 x 122

    petrochim

    Petrochimia pitesteana, din nou privata?

    Salariatii de la petrochimia pitesteana abia s-au obisnuit din nou cu statutul de angajati la stat, ca se si pregatesc sa treaca din nou pe mana unui investitor privat. Acest lucru ar urma sa se intample odata cu privatizarea Oltchim.

    Dupa cum se stie, petrochimia a fost privatizata o data cu Arpechim si a trecut la OMV, dupa care a fost achizitionata de Oltchim. Ei bine, nici nu a apucat sa functioneze pentru combinatul valcean, ca Guvernul se si pregateste sa privatizeze Oltchim si, implicit, si petrochimia!

    Guvernul va apela pana in luna august a anului in curs la un consultatant international pentru a pregati privatizarile unor companii de stat, se precizeaza in scrisoarea de intentie catre FMI. Licitatiile pentru vanzarea acestor societati vor avea loc pana la mijlocul anului 2012.

    Constantin Roibu, directorul general de la „Oltchim” Ramnicu Valcea”, a spus ca nu poate comenta politica statului de a-si vinde participatia din cadrul companiei. Conform noului acord incheiat de guvern cu FMI, „Oltchim” a fost inclusa pe lista societatilor de stat monitorizate, alaturi de alte companii precum „Tarom”, „Posta Romana” si „Compania Nationala a Lignitului”.

    Statul este actionar majoritar la „Oltchim”, cu o detinere de 54% din actiuni, in timp ce „PCC SE”, o firma germana, detine 12% din actiuni. Actionarul minoritar se afla de mai multa vreme in conflict cu managementul intreprinderii, dar doreste sa preia Oltchim ca actionar majoritar.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90