930×122 CAPRA 5

arpechim_greva2

Petrom cere in instanta bani de la fostii angajati

Petrom OMV a inceput sa cheme in instanta o parte dintre fostii angajati care trebuie acum sa returneze bani primiti in contul unor hotarari judecatoresti.

Petrom a facut apel la aceste hotarari si a castigat procesul, asa ca actuali si fosti angajati trebuie sa returneze sume, in medie, de 10 000 de lei de persoana.
Drepturi si foloase necuvenite
Angajatii au inceput in 2004 o serie de procese cu Petrom pentru a-si castiga in instanta primele de Pasti si de Craciun care din acel an au fost introduse in salariul de baza. Instantele le-au dat castig de cauza angajatilor si au obligat Petrom la plata sumelor cuvenite, insa Petrom nu a stat cu mainile in san. Asa se face ca firma a facut apel si a castigat, pe motiv ca salariatii au primit, de fapt, foloase necuvenite din moment ce primele le fusesera incluse in salariile de baza. Intre timp, multi angajati – inclusiv la Pitesti, pe platforma Arpechim – au fost disponibilizati iar acum trebuie sa aduca bani de acasa. Angajatii care sunt in continuare in companie se vor alege cu opriri din salarii. Reprezentantii companiei nu au facut niciodata public numarul angajatilor cu care se afla in litigiu, pastrand discretia si asupra sumelor care se afla in joc.
      
 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90