Donaris 930 x 122

case

Piata constructiilor, in impas

Mai putine autorizatii de construire in Arges! Este vorba nu de orice autorizatii, ci de cele pentru cladiri rezidentiale. Criza economica i-a facut pe multi agenti economici, ba chiar si pe persoanele fizice aflate in dificultate financiara sa isi abandoneze proiectele imobiliare sau sa le amane pentru cand vor veni vremuri mai bune.

Datele statistice furnizate de Directia de profil din Arges confirma declinul pietei constructiilor pe fondul crizei economice. Astfel, in luna mai a anului curent au fost eliberate 153 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, dintre acestea 38 fiind eliberate pentru mediul urban (24,8% din total) si 115 pentru mediul rural (75,2%).

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului 2009 au fost eliberate cu 25 autorizatii de construire mai putin (-14,0%). Fata de luna precedenta, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut pe ansamblu cu 5,0%, trendul descendent fiind imprimat de scaderea cu 8,0% a numarului autorizatiilor eliberate in mediul rural, in timp ce in mediul urban numarul autorizatiilor eliberate a crescut cu 5,6%.

Suprafata cladirilor rezidentiale pentru care au fost eliberate autorizatii de construire in luna mai fost de 20.859 mp, mai mica cu 18,8% decât suprafata autorizata in aceeasi perioada a anului precedent.

Comparativ cu luna aprilie a anului in curs, suprafata totala a cladirilor rezidentiale pentru care s-au eliberat autorizatii de construire a scazut cu 1,6%.

{loadposition inside}

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3