930×122 CAPRA 5

    casa

    Piata constructiilor, in scadere

    Criza economica si financiara a lovit puternic domeniul constructiilor, in special in ceea ce priveste proiectele pentru centre rezidentiale si pentru spatii de birouri la orase. Totusi, constructiile de acest gen nu au stagnat total, dar ponderea cea mai mare in Arges au inceput sa o aiba de cateva luni constructiile la tara.

    Este adevarat insa ca vorbim de constructia de locuinte individuale si nu de constructia unor anmsambluri rezidentiale.
    Datele statistice arata ca in luna septembrie a anului in curs in judetul Arges au fost eliberate 174 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, dintre acestea 54 fiind eliberate pentru mediul urban (31,0% din total) si 120 pentru mediul rural (69,0%).

    Comparativ cu luna corespunzatoare a anului 2009 au fost eliberate cu 12 autorizatii de construire mai putin (-6,5%), trendul descendent manifestandu-se numai in mediul rural unde au fost eliberate cu 21 autorizatii de construire mai putin (-14,9%) in timp ce in mediul urban numarul autorizatiilor de construire eliberate a crescut cu 29 (+20,0%).

    Comparativ cu luna luna precedenta, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut pe ansamblu cu 17,5%, trendul descendent fiind imprimat de micsorarea cu 24,5% a numarului autorizatiilor eliberate in mediul rural atenuat partial de cresterea cu 3,8% a numarului autorizatiilor eliberate in mediul urban.

    In luna septembrie 2010 au fost eliberate si 35 autorizatii de construire pentru alte cladiri, 9 in mediul urban si 26 in mediul rural.
    Suprafata cladirilor rezidentiale pentru care au fost eliberate autorizatii de construire in luna septembrie a fost de 21.366 mp, mai mica cu 13,1% decat suprafata autorizata in aceeasi perioada a anului precedent.

    Suprafata aferenta autorizatiilor eliberate pentru cladirile rezidentiale din mediul rural a scazut cu 37,3% in timp ce suprafata aferenta autorizatiilor eliberate pentru cladirile rezidentiale din mediul urban a crescut cu 8,2%.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90