New Profesional Consult 930 x 122

pic

PIC, lider national al insolventei

Din pacate pentru mediul economic argesean, topul national al insolventei este condus de o firma din judetul nostru. Este vorba de PIC, una din cele mai importante companii din tara care au ajuns in insolventa. Topul respectiv a fost realizat de Ziarul Financiar pe baza informatiilor obtinute de la Registrul Comertului.

La nivel national, 113 companii cu peste 250 de angajati au intrat in insolventa in ultimele 28 de luni, ceea ce inseamna ca cel putin 30.000 de locuri de munca ale angajatilor din companiile in insolventa sunt amenintate. Dintre acestea, peste 3.000 de locuri de munca numai la PIC, adica 10% din total!

Conform topului mentionat, PIC este cea mai importanta comapnie romaneasca intrata in insolventa. Cu o cifra de afaceri de 155 de milioane de euro in 2008 si cu 3.087 de angajati, PIC a acumulat insa datorii foarte mari si a ajuns in colaps. Compania argeseana este urmata in acest top de firma ieseana Fortus (metalurgie), cea care avea 1.621 de angajati si cifra de afaceri de 18 milioane de euro.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de firma Network Press Concept din Bucuresti (comert cu ziare), cu peste 1.300 de locuri de munca si cifra de afaceri de 47 de milioane de euro, respectiv PSV Trust Security din Prahova (paza si protectie), cu 1.294 de locuri de munca si cifra de afaceri de 6,3 milioane de euro.

Conform datelor centralizate, peste 13.500 de firme au intrat in insolventa din 2008 incoace, iar businessul cumulat al acestora depaseste 11,3 miliarde de euro. Daca ritmul de crestere a numarului de dosare de insolventa se mentine la fel pana la finele anului, este posibil ca businessul companiilor nevoite sa se reorganizeze sa insumeze peste 5% din cifra de afaceri a tuturor companiilor de pe piata locala.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3