930×122 CAPRA 5

ANDREI_GEREA_1

PNL vrea strategie de reindustrializare a României

Liberalii vor ca România să aibă o strategie de reindustrializare. Deputatul PNL al colegiului Pitești Nord, Andrei Gerea, anunță că la Ministerul Economiei, condus de liberalul Varujan Vosganian, se lucrează la o astfel de strategie.

„Ministrul Economiei a demarat deja o acţiune fără precedent, şi anume aceea de a consulta reprezentanţii industriei româneşti în vederea elaborării strategiei. Este o acţiune de amploare foarte mare, la nivelul domeniului, ce are în vedere consultarea a peste o mie de firme româneşti din toate ramurile industriale. Prima etapă pe care ministerul de resort a iniţiat-o în acest sens, pentru ca dialogul respectiv să poată avea şi o anumită coerenţă, se referă la faptul că tuturor acestor firme le este transmis un chestionar concret privind proiectele lor investiţionale, modul de finanţare a acestora, așteptările legislative, percepţia privind calitatea administraţiei, modul în care pot fi utilizate fonduri proprii sau atrase pentru inovare în companiile proprii, dar şi principalele dificultăţi în recrutarea personalului. Acest chestionar are rolul de a colecta informaţii ce vor constitui fundamentul strategiei privind industria românească”, spune Andrei Gerea.

Parlamentarul adaugă că rezultatele acțiunii vor fi date publicității la începutul lunii iunie și că ele vor sta la baza strategiei industriale, strategie ce ar urma să fie gata la toamnă. „Ministrul liberal al Economiei are în vedere elaborarea a patru documente în scopul reindustrializării României: un document va fi referitor la politica industrială, altul se va referi la strategia de cercetare, unul la strategia de export, iar altul la dezvoltarea economică rurală. Toate aceste documente vor reprezenta elementele-pilon în completarea strategiei de competitivitate, cu aplicabilitate pe termen lung, până în 2020”, precizează deputatul PNL Andrei Gerea.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3