930×122 CAPRA 5

    arpechim_turnuri

    Polonezii de la PCC stau la masa cu cei din Comisia Europeana!

    Principalul concurent al Oltchim din Europa, Petro Carbo Chem SE (PCC SE), este acuzat că sabotează de mai bine de trei ani, din interior, cea mai importantă unitate petrochimică din România. Prefectul Gheorghe Davidescu a aruncat însă pe piaţa media o informaţie cu..greutate.

     

    El susţine că polonezii de la PCC se întreţin cu reprezentanţii Comisiei Europene, aceiaşi care analizează plângerea pe care aceştia au depus-o la forul european.

     

    „Am informaţii că reprezentanţii PCC iau masa la Bruxelles cu reprezentanţi ai Comisiei Europene care analizează plângerea depusă de polonezi împotriva Oltchim. Principala cauză pentru care încă nu s-a pornit Petrochimia este procesul intentat de această firmă împotriva Oltchim”, precizat prefectul de Argeş.

    Davidescu a precizat că marti va încerca să ia legătura cu ministrul Economiei pentru a vedea stadiul în care se află documentaţia semnată de participanţii la discuţiile de la Piteşti pe tema preluării rafinăriei de către Oltchim. Reprezentanţii statului român urmau să conteste decizia acţionariatului majoritar de la Petrom de închidere a rafinăriei, astfel încât să nu poată fi dezafectată platforma, iar Oltchim venea cu propunerea de preluare a rafinăriei, dar cu asigurarea unor împrumuturi de la guvern sau alte modalităţi de negociere între statul român şi OMV (ori contracost, ori diminuarea pachetului de acţiuni în contul sumei cerute de OMV, în special pentru rafinărie).

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90