NOR CURIER 930X122

martie

lei-ron-bani

PREȚURILE BAT PASUL PE LOC

În urmă cu puțin timp Institutul Național de Statistică a comunicat evoluția prețurilor de consum în luna martie.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

Veștile sunt bune: prețurile aproape au stagnat, înregistrând față de februarie doar o creștere ușoară de 0, 3%. Procentul a rezultat din creșterea cu câte 0, 1% a prețurilor la mărfuri alimentare și la servicii și din scăderea lor cu 0, 1% la mărfurile nealimentare. Potrivit sursei citate, comparativ cu aceeași perioadă din 2013 prețurile au fost luna trecută mai mari cu numai 1, 04%.

Statisticienii informează că în martie anul acesta, față de luna precedentă, atât cele mai mari creșteri, cât și cele mai consistente reduceri de prețuri au fost consemnate la alimente. Cel mai mult, cu 6, 83%, au scăzut prețurile la ouă. Și cartofii s-au ieftinit, cu 2, 27%. La polul opus, cel mai mult, cu 3, 41%, au crescut prețurile la fasole boabe și alte leguminoase. Și citricele și alte fructe meridionale au înregistrat o creștere de prețuri, cu 1, 83%.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90