930×122 CAPRA 5

    grafic

    Previziuni negative

    Institutul de Statistica a realizat un sondaj de opinie in randurile managerilor de companii, inclusiv in Argeş, rezultand astfel o ancheta pentru perioada septembrie – noiembrie. Conform acesteia, managerii societatilor comerciale estimeaza pentru perioada septembrie – noiembrie 2010 reducerea numarului de angajati şi o creştere moderata a preturilor in majoritatea sectoarelor.

    Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei.

    De asemenea, numarul salariatilor va scadea moderat, soldul conjunctural fiind de -9% pe total industrie prelucratoare. Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de reducere mult mai accentuata decat pe total, respectiv in fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea altor mijloace de transport, precum şi fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

    Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o creştere moderata a acestora in urmatoarele trei luni.

    Managerii estimeaza şi o scadere a numarului de salariati, aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati şi peste. In ceea ce priveşte preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora.

    In sectorul de comert cu amanuntul managerii au estimat in luna septembrie 2010 o scadere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90