930 x122 grota rece

    registru_comert

    Proceduri simplificate la Registrul Comertului

    Operatiunile de inregistrare a firmelor a fost simplificata. Anual, numai in Arges, circa 20.000 de agenti economici sunt nevoiti sa treaca prin procedura inregistrarii sau reinregistrarii, asa incat masura luata de Ministerul Justitiei este cat se poate de nimerita.

    Firmele din Arges si nu numai vor putea fi mult mai usor inregistrate la Oficiul Registrului Comertului decat in prezent. Ministerul Justitiei a decis sa simplifice operatiunile de inregistrare a firmelor, dar si sa reglementeze statutul registratorului comercial.

    Sunt prevazute astfel, intr-un singur act normativ: persoanele fizice si juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului, actele, faptele si mentiunile care se inregistreaza in registrul comertului, elementele cererii de inregistrare, dar si sanctiunile pentru neindeplinirea obligatiei de inregistrare.

    Comerciantii trebuie sa ceara, inainte de inceperea comertului, inregistrarea in registrul comertului si, dupa caz, publicarea in Buletinul electronic al registrului comertului.

    Prin exceptie, nu trebuie sa ceara inregistrarea in registrul comertului meseriasii si taranii care isi desfac produsele din gospodaria proprie.

     

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90